Weblap SEO

weblap ajánló blog - pr-cikkek beküldése - honlap optimalizálás

Hogyan lesz jobb egy elektromos jármű teljesítménye?

elektromos-robogo-bartamotor

Az elektromos járművek kapcsán mindig előkerül a teljesítmény és hatótávolság kérdése. Jelenleg leginkább beszerzési költségük mellett a hatótávolság és a töltési idő hátráltatja elterjedésüket. Éppen ezért az alábbiakban összegyűjtöttük hogyan lesz jobb egy elektromos jármű teljesítménye a mindennapokban.

Miért fontos a teljesítmény és a hatótávolság?

Habár a háztartások körében is megnőtt az elektromos járművet üzemelők száma, de a személy- és teherszállítás területén is nagyobb értékesítési számokat lehetne elérni. Ehhez viszont kiemelten fontos, hogy a jármű a lehető legtöbb km-t tudja megtenni egy töltéssel, hiszen egy balatoni kirándulás is megterhelő lehet még olykor-olykor. Például ha nyaralás közben lemerül a jármű, akkor akár a teljes nyaralás is kárba mehet.

Álló autót ne fűtsünk!

Az elektromos járművekben az akkumulátor látja el a fűtést is. Ez állóhelyben fokozottan igaz,  így álló helyben jócskán csökken a hatótávolság, ugyanis egy ilyen fűtőelem teljesítménye 5-6 kW is lehet, ami megegyezik a jármű kis sebességű mozgatásához szükséges teljesítményhez, tehát nem elhanyagolható. Átlagos használat (3 kW) mellett, 8 órás használattal számolva is 24 kWh energiát emészt fel a jármű fűtése, ami egy alapfelszereltségű jármű esetében az akkumulátor-kapacitásának mintegy fele, vagyis egy esetleges 350 km-es hatótávból kb. 170 km lesz.

Figyeljünk a töltési módokra is!

Sokakban felmerülhet, hogy az elektromos járművek esetében a villámtöltéssel megfelezhetjük a napot, és fél óra pihenő után nemes egyszerűséggel haladhatunk tovább. Ez azonban hosszútávon nem a legjobb megoldás. A villámtöltés ugyanis nem ajánlott töltési forma, mert a nagy teljesítményű energiaátvitel rövidíti az akkumulátor élettartamát.

Az elektromos járműgyártók ajánlása szerint minden harmadik vagy minden ötödik töltés lehet villámtöltés. Amennyiben ezt szem előtt tartjuk, akkor a járművünk hosszú évekig megőrizheti teljesítményét és így hatótávolságát is.

Az elektromos járművek esetében érdekes kategória az elektromos robogók esete. Ezek a járművek összességében könnyebb közlekedést tesznek lehetővé a városban, miközben hatótávolságuk és teljesítményük több mint elegendő egy tartós városi úthoz. Ráadásul a jogosítvány nélkül vezethető robogók árai is igen kedvezőnek mondhatók, így ha esetükben odafigyelünk a megfelelő töltésre, akkor egy remek városi cirkálóra tehetünk szert.

Hatótávolság növelő

Elektromos autók esetében a hatótávolságnövelő, úgynevezett „range extender” kiegészítő motorok sem ismeretlenek, sokszor alkalmazzák őket hibrid rendszerekben. Ezeknek lényege, hogy egy belső égésű motor hajt egy generátort, ami képes tölteni az akkumulátort, így a hatótávolság megnő. Ez a rendszer költséges és bonyolult, ráadásul a generátorral nehéz is.

Emellett olykor szoftveres fejlesztéssel is szokták növelni az elektromos járművek teljesítményét, ami hatékony lehet ilyen téren.

Összegezve

Az elektromos járművek hatótávolsága és teljesítménye tehát leginkább egy kicsit tudatos használattal növelhető leginkább. Emiatt az olyan extra funkciókat, mint a fűtés és légkondicionáló használata álló helyzetben kerülendő.

A bejegyzés trackback címe:

https://weblap.blog.hu/api/trackback/id/tr5816728716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Weblap SEO

Weblap és termék ajánló SEO blog. PR cikk beküldése, link elhelyezés. Google honlap optimalizálás. Marketing cikkek megjelentetése. Web lap oldal tartalom. Laptop, infra terasz és télikert építés Budapest

Weboldal elemzés, SEO

Keresőszempontú weboldal elemzés a budapesti autómarketing honlapon.

Blog: Honlap SEO elemzés: mobil télikert - infra sötétsugárzók webáruházból

PR_cikk_beküldése - Honlapoptimalizálás - PR_cikkek. Google Indexbe segítés: felolvasott hangoskönyv: a köpönyeg | könnyű fogyókúra
süti beállítások módosítása