Weblap SEO

weblap ajánló blog - pr-cikkek beküldése - honlap optimalizálás

Hasznos játékok, amik növelik a gyerekek IQ-ját
Az alábbi cikkben összegyűjtöttünk pár hasznos játékok, amik növelik a gyerekek IQ-ját, hogy gyermekünk megfelelően fejlődhessen élete korai szakaszában.

shopkicsivagyoknagyleszek.jpg

A gyermeki intelligencia fejlődéséhez a megfelelő testmozgás, a beszédfejlődés, a megfelelő étkezés, a sok játék, a mondókák és a meseolvasás is hozzátartozik. Ezek mindegyikét nehéz lenne egyszerre fejleszteni, de ma már találhatunk hasznos játékokat, amik növelhetik a gyerekek IQ-ját.

Miért fontos az intelligenciafejlesztés gyerekeknél?

A gyermeki agy, olyan akár egy szivacs, magába szívja az információkat, a látott, hallott és megtapasztalt dolgokat. Nem meglepő, hogy ez az egyedüli olyan szerv, ami az első években döbbenetes sebességgel fejlődik. Mire a kicsi eléri a kétéves kort, az agyának tömege eléri a felnőtt agy tömegének kétharmadát, háromévesen pedig kétszer olyan aktív ez a szerve, mint a felnőtteké.

Mivel fejleszthetjük a gyerekek képességeit?

Kutatók szerint leginkább játékkal fejleszthetőek a picik képességei, és vannak köztük olyanok, melyek kifejezetten az intelligenciájukat növelik. Persze minden gyerek lehet született géniusz a maga módján, de azért érdemes lehet kipróbálni egy-két játékot az alábbi felsorolásból, de mi magunk is kereshetünk pár ideális, minőségi játékot.

Puzzle játékok

A puzzle játékok nagy mértékben segíthetik a gyermekek intelligenciájának fejlődését, emellett a finom motorikus képességek fejlődését is elősegíthetik. Természetesen nem mindegy, hogy gyermekünk milyen korosztályba tartozik, hiszen egy 2-4 éves korú gyermek számára egy kisebb összetettséggel rendelkező puzzle lehet ideális, míg idősebb korban jöhetnek a bonyolultabb próbatételt igénylő feladványok is.

Fejlesztő játékok

A fejlesztő játékok esetében ma már számos variációval találkozhatunk, amik között minden gyermek számára megtalálhatjuk az ideális megoldást. A kisebb gyermekek számára például ideális lehet a:

  • háromszög alakú és a
  • négyszög alakú fejlesztő játékok

Kockakészlet

A kockakészletek elsősorban a motorikus képességeket fejlesztik, de emellett az intelligencia fejlődését is hatékonyan segíthetik. A kockakészletek nagy előnye, hogy már egészen kiskorban is fejlesztheti gyermekünket, de az idősebb 4-8 éves gyerekeket is hatékonyan lekötheti, miközben fejlesztik képességeiket.

Erre a célra a legjobb választás a faanyagból készült készletek, hiszen ezek tartósak, strapabíróak és kevésbé sérülékenyek, mint műanyag társaik és az anyag elöregedése sem okozhat fejtörést.

Memória játékok

Az intelligencia fejlesztésében nagyon sokat segíthetnek a memóriajátékok különböző fajtái. A legkisebbek számára az egyszer formákon és színeken alapuló megkülönböztetés is hatékonyan stimulálhatja az agyat, míg a nagyobbak számára már a különböző kártya alapú játékok is megfelelőek lehetnek. Ezen a téren örök favorit az állatos témakör, melyet a kisfiúk és kislányok is kedvelnek, míg az autós játékok inkább a fiúknak kedveznek, a lányoknak pedig a konyhai és hercegnős témájú játékok lehetnek személyre szólóbbak.

Összegezve

Természetesen ezeken felül számos más típusú játék közül is válogathatunk, hiszen rengeteg minőségi játék elérhető ma már, az üzletekben és webáruházakban is, így egy Plantoys vásárlásán is érdemes lehet elgondolkodnunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://weblap.blog.hu/api/trackback/id/tr116675232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Weblap SEO

Weblap és termék ajánló SEO blog. PR cikk beküldése, link elhelyezés. Google honlap optimalizálás. Marketing cikkek megjelentetése. Web lap oldal tartalom. Laptop, infra terasz és télikert építés Budapest

Weboldal elemzés, SEO

Keresőszempontú weboldal elemzés a budapesti autómarketing honlapon.

Blog: Honlap SEO elemzés: mobil télikert - infra sötétsugárzók webáruházból

PR_cikk_beküldése - Honlapoptimalizálás - PR_cikkek. Google Indexbe segítés: felolvasott hangoskönyv: a köpönyeg | könnyű fogyókúra
süti beállítások módosítása