Weblap SEO

weblap ajánló blog - pr-cikkek beküldése - honlap optimalizálás

Milyen cipőt válasszak kinti munkához?
Az alábbi cikkben összegyűjtöttük azokat a jellemzőket, amikre érdemes odafigyelni, ha arra keressük a választ, hogy milyen cipőt válasszunk kinti munkához.

cipokintimunakahoz.jpg

Amikor munkáról van szó legyen az hivatásos, vagy szimpla otthoni munka, mindenki törekszik arra, hogy a lehető leginkább védett legyen a munkavégzés során. Erre az egyik legalkalmasabb munkavédelmi ruházati kiegészítő az úgynevezett munkavédelmi cipő.  Az ideális munkavédelmi cipő megtalálása nem egyszerű és joggal merülhet fel például, hogy milyen cipőt válasszunk kinti munkához. Az alábbiakban ezzel is foglalkozunk.

Milyen tulajdonságok hasznosak egy kinti munkáscipőnél?

A munkás cipők esetében a könnyebb választást elősegítendő találkozhatunk egy egységes jelölési szisztémával, mely az alábbiak szerint épül fel:

  • SB - Orrmerevítővel, mely megvéd a 200 J energiájú zuhanó, leeső tárgyak ellen és 15 kN nyomás elleni védelmet biztosít.
  • SBP - SB standard + talpátszúrás elleni védelem.
  • S1 - SB standard + zárt kéregrész, antisztatikus tulajdonságok, olajálló talp és energiaelnyelő sarokrész.
  • S1P - S1 standard + talpátszúrás elleni védelem.
  • S2 - S1 standard + nedvességfelszívódás elleni védelem és alacsony vízgőzáteresztő képesség.
  • S3 - S2 standard + talpátszúrás elleni védelem.
  • S4 - Egybe fröccsöntött vagy vulkanizált lábbelik 200 J orrmerevítővel. Antisztatikus tulajdonságok, olajálló talp és energiaelnyelő sarok.
  • S5 - S4 standard + talpátszúrás elleni védelem.

Munkás cipők speciális tulajdonságai

Egy kinti munkáscipő esetében érdemes összegyűjteni, hogy melyek azok a speciális védelmi tulajdonságok is, amelyekre szükségünk lehet, ha maximalizálni szeretnénk a védelmet. Szerencsére ezekre vonatkozóan is megtalálhatjuk a megfelelő jelölést, így könnyebben tájékozódhatunk a széles választékban. A munka jellegétől függően az alábbi jelöléseket érdemes keresnünk egy kinti munkavégzésre szánt lábbeli esetén:

  • P - talpátszúródás, behatolás elleni védelem
  • CI - hideg elleni védelem (-20ºC esetén a belső hőmérsékletváltozás ≤10ºC)
  • HI - meleg elleni védelem (+150ºC estén a belső hőmérsékletváltozás ≤22ºC)
  • WR - 15 percig nem lehet vízáteresztés és utána a felülete nem lehet több 3 cm2-nél
  • WRU - vízfelvétellel és vízáteresztéssel szembeni ellenállás
  • HRO - kontakthővel szembeni ellenállás

A cipők munkához való tulajdonságai között tehát nagyfokú ellenállósági tulajdonságokkal találkozhatunk. Ugyanakkor nem csak ezek alapján érdemes választani a munkáscipők között, hanem az alábbiakat is érdemes szem előtt tartani.

Vízhatlanság munkáscipőknél

Sok helyen találkozhatunk olyannal, hogy egyesek vízálló cipőként árulják termékeit. Sajnos azonban 100%-ig vízálló a legjobb esetben is csak egy gumicsizma, vagy teljesen zárt, műanyag alapanyagú termék lehet.

A helyes kifejezés munkás cipők esetében a vízhatlanság, ami annyit tesz, hogy a felületre kerülő folyadékot képesek elvezetni. Ennek persze megvannak a korlátai, hiszen csak egy bizonyos mennyiségű folyadékot és csak egy bizonyos ideig képesek elvezetni. Tehát egy vízhatlan tulajdonságokkal bíró szabadtéri munkás cipő semmiképpen sem alkalmas arra, hogy órákat ácsorogjunk bokáig érő vízben. Arra viszont tökéletes, hogy egy közepes felhőszakadást megússzunk száraz zoknival.

Amennyiben egy új vízhatlan munkás cipőt keresünk, akkor az O2, S2 és S3-as védelmi fokozattal rendelkező darabokat érdemes keresni.

Megfelelő szellőzés munkáscipőknél

A megfelelő szellőzés rendkívül fontos kinti munkavégzés esetén és ennek egyik előfeltétele a helyes méretválasztás. Ha a cipőben nincs elegendő hely a lábunk mellett, akkor a levegő sem tud megfelelően áramolni.

Emellett további fontos tényező a belső rész anyaghasználata és a felső rész kialakítása is. Külső rész tekintetében a kopásálló textilek és gyöngyvászon panelek járulnak hozzá leginkább a megfelelő, szabad légáramláshoz. Az egyre divatosabb, teljes textil felső részek pedig kiemelkedő szellőzést nyújtanak, cserébe azonban kevésbé ellenállóak is.

Összegezve

A kinti munkára tehát nem csak a megfelelő védelem ami fontos egy cipő esetében, hanem olyan kényelmi szempontokat is érdemes figyelembe vennünk, mint a megfelelő szellőzés, vagy a vízhatlanság- Ezeket mindenképp érdemes keresnünk egy szabadtéri használtra szánt munkáscipő esetében.

A bejegyzés trackback címe:

https://weblap.blog.hu/api/trackback/id/tr6816436658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Weblap SEO

Weblap és termék ajánló SEO blog. PR cikk beküldése, link elhelyezés. Google honlap optimalizálás. Marketing cikkek megjelentetése. Web lap oldal tartalom. Laptop, infra terasz és télikert építés Budapest

Weboldal elemzés, SEO

Keresőszempontú weboldal elemzés a budapesti autómarketing honlapon.

Blog: Honlap SEO elemzés: mobil télikert - infra sötétsugárzók webáruházból

PR_cikk_beküldése - Honlapoptimalizálás - PR_cikkek. Google Indexbe segítés: felolvasott hangoskönyv: a köpönyeg | könnyű fogyókúra
süti beállítások módosítása